Historie

Steenhouwerij van Ganzewinkel begon als een eenmanszaak in een kleine loods achter de Leeuwenstraat in Eindhoven onder leiding van Franciscus – Frans – van Ganzewinkel Geb. 1869. In de loop der tijd worden er verschillende werknemers aangenomen als gevolg van de toenemende werkzaamheden, en er volgt een kleine uitbreiding van de werkplaats.

Het bedrijf word overgenomen door Gerardus – Gerard – van Ganzewinkel Geb. 1894 , de oudste zoon van Franciscus, na verschillende jaren actief te zijn geweest op de oude locatie word er wegens uitbreidingswensen verhuist naar de Leenderweg 87

In 2005 kwam het plotselinge overlijden van Gerard van Ganzewinkel, waarna zij zoon Bram van Ganzewinkel de zaak weer heeft voortgezet met zijn neef Robert Hinzen. Wij hebben inmiddels 3 vestigingen namelijk in Eindhoven, Heeswijk-Dinther en Helmond.

Er volgt een overname door de inmiddels derde generatie, namelijk door Johannes –Jan- van Ganzewinkel Geb. 1928 . Hij verbouwd de locatie in 1972 waardoor het pand een nieuwe showroom, Appartement en werkplaats krijgt. Daarbij word er een werf voorzien van een grootse hefconstructie.

Door het plotselinge overlijden van Gerard van Ganzewinkel word het bedrijf overgenomen door Bram van Ganzewinkel en zijn neef Robert Hinzen. Er word een nieuw bedrijfsplan geschreven met als gevolg een verhuizing naar de overzijde van de straat op nummer 108

Opening vestiging Heeswijk-Dinther met nieuwe opslagwerf en werkplaats in een verbouwde bedrijfshal voorzien van verkoopruimte

Door de grote vraag naar urnen, assieraden en urngraven online word er een nieuw bedrijf gestart naar het idee van Carlo Aliëff in de naam van urnenhuis. Er worden samenwerkingen gezocht met verschillende leveranciers, en in 2013 is deze site met meer dan 2000 artikelen al één van de grootste webshops op dit vakgebied van Nederland.
Om meer service te kunnen bieden worden er 2 service auto`s aangeschaft die dienen om de bezoeken aan huis , onderhoudscontracten en de after sales te kunnen uitvoeren.

De lijnen voor de toekomst zijn uitgezet waarbij kwaliteit, service, betrokkenheid, uitbreiding en innovatie de kernwoorden zullen zijn.