Historie

1888

Steenhouwerij van Ganzewinkel begon als een eenmanszaak in een kleine loods achter de Leostraat in Eindhoven onder leiding van Franciscus – Frans – van Ganzewinkel Geb. 1869. In de loop der tijd worden er verschillende werknemers aangenomen als gevolg van de toenemende werkzaamheden, en er volgt een kleine uitbreiding van de werkplaats.

1914

Het bedrijf word overgenomen door Gerardus – Gerard – van Ganzewinkel Geb. 1894 , de oudste zoon van Franciscus, na verschillende jaren actief te zijn geweest op de oude locatie word er wegens uitbreidingswensen verhuist naar de Leenderweg 87

1958

Er volgt een overname door de inmiddels derde generatie, namelijk door Johannes –Jan- van Ganzewinkel Geb. 1928 .Hij verbouwd de locatie in 1972 waardoor het pand een nieuwe showroom, Appartement en werkplaats krijgt. Daarbij word er een werf voorzien van een grootse hefconstructie.

1987

Wegens de slechte gezondheid van Jan van Ganzewinkel word het bedrijf overgenomen door Gerardus –Gerard – van Ganzewinkel Geb. 1954. Na een aantal jaren volgt er een uitbreiding van de werkplaats en opslag en word er gemoderniseerd.

2007

Door het plotselinge overlijden van Gerard van Ganzewinkel word het bedrijf overgenomen door Bram van Ganzewinkel en zijn neef Robert Hinzen. Er word een nieuw bedrijfsplan geschreven met als gevolg een verhuizing naar de overzijde van de straat op nummer 108

2009

Opening vestiging Heeswijk-Dinther met nieuwe opslagwerf en werkplaats in een verbouwde bedrijfshal voorzien van verkoopruimte

2010

In navolging op het bedrijfsplan en vraag vanuit de regio Helmond, word er voor een uitbreiding en derde vestiging gekozen op de Mierloseweg 284 aldaar. Er word hiervoor een samenwerking gezocht en gevonden in de persoon van  Carlo Aliëff. Hij word mede eigenaar/directeur van de vestiging.

 

2011

Door de grootte vraag naar urnen, assieraden en urngraven online word er een nieuw bedrijf gestart in de naam van urnenhuis. Er worden samenwerkingen gezocht met verschillende leveranciers, en in 2013 is deze site met meer dan 2000 artikelen al één van de grootste webshops op dit vakgebied van Nederland.

2013

De lijnen voor de toekomst zijn uitgezet waarbij kwaliteit, service, betrokkenheid, uitbreiding en innovatie de kernwoorden zullen zijn.